Slyteviken

Årets Ekokock startar restauranghybrid

Årets Ekokock i Sverige 2020 startar restauranghybrid i Örebro

Den prisbelönta kocken Anders Johnsson startar matstudio med skafferi och take away på CV-området i Örebro. Köket kommer ha en tydlig ekoprofil och gå under namnet CVKÖKET. Öppning äger rum imorgon, fredag.

 – Mitt fokus är enkel, vällagad mat av riktigt bra råvaror  och närhet, gäster och samtal. Det blir mer rock ‘n’ roll och friterad lök än höga vita kockhattar och pocherade pilgrimsmusslor. Det är på ett sätt sämsta möjliga tid, att öppna restaurang mitt i en pandemi. Men jag är helt övertygad om att det aldrig har behövts en punkig restaurang med riktigt bra mat mer än nu, säger Anders Johnsson .

CVKÖKET var tidigare ett verkstadskök. Redan 1918 öppnade ett produktionskök. Då var det för centralverkstadens arbetare maten lagades. När det nyöppnar får det en ny inriktning men hantverkstraditioner sitter kvar i väggarna. Anders Johnsson  som öppnar det och driver köket utsågs 2020 till Årets ekokock i Sverige. Och ekologiskt kommer vara centralt i alla rätter som erbjuds i restaurangen. Ekologiskt och närodlat.

– Utöver att laga godast möjliga mat kommer vi även att sälja de lokala och ekologiska råvaror som rätterna lagas på i skafferidelen av CVKÖKET. Det är ett led i det jag brinner för; att vara med och få fler att äta mer hållbart, vi tar lanthandeln in till stan helt enkelt, säger Anders.

LÄS HELA ARTIKELN HÄR

Årets Ekokock startar restauranghybrid
Kreera web&design Logo